בישול עם שמן ארגן

שמן ארגן              
כתיבה ועריכה  עדי טל ©
הוא עושה נפלאות בטעמו המיוחד, בניחוח העוצמתי והעדין  המקפיץ את הסלט לגבהים שלא הכרתם, מוסיף לכל מתבל ורוטב נוכחות משלו. הוא משמח את הירקות בסלט שנגיש, מלבב מנות בשר עוף ודג, ומעניק נופך יוקרתי למנות קינוח פירותיים.
רוצים גם? ארגנו לכם שמן ארגן במטבח. המלצה שלי – לפני שתתחילו בעבודה, טעמו כפית שמן, עצמו את העיניים ותנו לדמיון שלכם להמריא עם הטעם הניחוח שיובילו אתכם אל המנות שתיצרו בעוד רגע. לא פחות חשוב – למצוא לשמן הארגן שלכם מקום מכובד במדף או על שולחן העבודה שיהא בהישג יד וכך תצליחו להעניק ליצירותיכם טעמים וניחוחות טעימים במיוחד. 
מוסיפה בהמשך הדף מספר רעיונות עם שמן ארגן ממנת פתיחה ועד לקינוח.

 

ממטבחה של סילבי ומתכונים נוספים שפורסו ברשת, ניתן לראות בהמשך הדף דוגמאות לשימוש בשמן ארגן במאכלים הביתיים האהובים עליכם :

תבלו את סלט הירקות האהוב עליכם בשמן ארגן במקום השמן בו אתם נוהגים להשתמש.
לאחר הבישול במים, תבלו בשמן ארגן מלח ופלפל שחור אפונה ירוקה, שעועית ירוקה/צהובה.
החליפו את השמן בו אתם משתמשים לקוסקוס בשמן ארגן (בהכנה מסורתית או מהירה).
שלבו את השמן בתבשילים שאתם מכינים במנות דגים או אפילו קינוחים.
השמן עם הארומה האגוזית והניחוח המיוחד משדרג את המנה.

סלט משק אורן

סלט מרען לימות הקיץ החמים שלנו בבקעה. מתאים לכל ארוחה והכי חשוב – משלב את התוצרת החקלאית ממשק אורן בצלחת חגיגית צבעונית ארומתית וטעימה. ליצירתו דרושים המצרכים הבאים:

לסלט
עלי חסה אמריקאית קרועים שטופים ויבשים
חופן ענבי פליים סידלס
6 יחידות תאני משק אורן
גבינת קשקבל עיזים
עלי נענע טריים
כף נענע יבשה

 

לרוטב
1 כף שמן ארגן
1 כף שמן זית
שן שום כתושה
כף אוזו/עראק
מיץ לימון
1/2 כפית סוכר
מלח / פלפל לפי הטעם

להכנה
נעביר לקערת הגשה את עלי החסה, נפזר מעל את הענבים, נוסיף כף נענע יבשה ונערבב קלות. 
בצנצנת קטנה נערבב את כל מרכיבי הרוטב – מלבד שמן הארגן , נתבל את הסלט ונערבב קלות.
נחצה את התאנים לרבעים ונניח על הסלט, לצד כל תאנה נניח קוביית גבינה ונעטר בעלי נענע טריים.
מעל הכל – נוסיף את כף שמן הארגן.

פילה דג בתנור ברוטב ארגן

מנה קלה להכנה, טעימה ויפה להגשה !
אז ככה – תתארגנו על 4 פילטים של דג – דניס/אמנון/בס
בקערה נפרדת ערבבו –
4 שיני שום פרוסות
חופן עלי כוסברה קצוצים
שמן זית
מיץ לימון
מלח/פלפל לפי נטעם
נמרח ונתבל את הדגים ונעביר לתבנית ולתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 10-15 דקות תלוי בעובי וגודל נתחי הדג.
בינתיים נתפנה ליצירת הרוטב – נשתמש לשם כך בבלנדר מוט  ונוסיף לכלי הקיבול של הבלנדר
                      1/4 כוס שמן ארגן
                      1 חלמון ביצה גדולה
                      כף מיץ לימון
                      מעט מלח
הפעילו את הבלנדר וערבלו עד לקבלת ממרח די דליל דומה במרקמו למיונז.נטעם ונתקן תיבול במידת הצורך.
כשהדגים מוכנים נוציא מהתנור ונמתין 2-3 דקות לפני הוספת הרוטב מעל נעטר בכוסברה קצוצה ובפלח לימון – ובתיאבון !

תאנים צלויות בתנור ושמן ארגן

מנת קינוח קלה ומה זה טעימה !!!
נערבב ביחד את המצרכים הבאים

1/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס שיבולת שועל
3/4 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה

נאחד את כל המרכיבים עד לקבלת בצק פירורי ונפזר את הפירורים בתחתית תבנית אפיה.
מעל נניח חצאי תאנים – ולצידן מספר עלי טימין טרי
נפזר מעל – 2 כפות סוכר, ונגיעת חומץ בלסמי
 נעביר לתנור  160 מעלות לאפייה עד לקבלת גוון חום
מיד כשנוציא מהתנור ונזלף כף או שתיים משמן הארגן על כל תאנה להזהבה וארומה נפלאה.
בתיאבון !!
ח ג   ש מ  י  י ח !!

סלט עגבניות, פלפלים חריפים ושמן ארגן

עגבניות שרי חתוכות לחצאים
בצל סגול  קצוץ דק
פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 שיני שום קצוץ
שמן זית
מיץ לימון
שתי כפות שמן ארגן
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים. מניחים את הסלט במקרר למשך כחצי שעה כדי שהטעמים יתמזגו.

אורז חגיגי עם שקדים ופירות מיובשים

אורז עשירי נאה וממש מתאים לארוחה מפנקת חגיגית בהכנתו. משלבים שלושה סוגי שמנים, המקנים טעם מיוחד לגרגרי אורז אלו. שמן ארגן הוא שמן אופייני למטבח המרוקני, אפשר להשיגו במרכולים או בחנויות המתמחות.

המרכיבים (ל-6-8 מנות):
2 כוסות אורז בסמטי שטופים היטב במי ברז מספר פעמים
3 כפיות מלח
2 כפיות שמן קנולה
1 כף שמן ארגן (או אחר)
2 כפות שמן זית
10 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
10 משמשים מיובשים חתוכים לרצועות
50 גרם צימוקים
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 פפריקה חריפה
4 כוסות מים
25 גרם  חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות
50 גרם צנוברים או שקדים מולבנים, קלויים

אופן ההכנה:
1. מניחים את גרגרי האורז השטופים בקערה רחבה ומכסים במים רותחים. מוסיפים 2 כפיות מלח, ומשהים כחצי שעה. מסננים את הגרגרים ומייבשים אותם במגבת.
2. מחממים בסיר רחב את השמנים ומטגנים קלות את האורז היבש.
3. מוסיפים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים, שני סוגי הפפריקה ויתרת המלח, ומערבבים. מוסיפים את המים החמאה או המרגרינה, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-10 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
5. מעבירים את האורז המבושל לכלי הגשה ומפזרים מעל את הצנוברים או השקדים הקלויים. מגישים חם.

כרובית בתנור עם שמן ארגן

מצרכים:
כרובית מבושלת במים
1-2 ביצה
2-3 כפות – אבקת מרק בצל
1-2 כפות – שמן ארגן
פלפל שחור / אבקת שום

אופן ההכנה:
לשמן קלות (רצוי בתרסיס שמן) תבנית המתאימה להגשה, לאפיה בתנור ולמיקרוגל.
לפרק את הכרובית לפרחים בודדים ולהניח על תבנית אפייה. (ראשי הפרחים כלפי מעלה).
להכניס את התבנית למיקרוגל בעוצמה מלאה למשך כ – 10 דקות, תלוי בגודל הכרובית.

להכין תערובת של שמן ארגן + ביצה + מרק בצל + פלפל שחור/שום-לפי הטעם (לערבב היטב).
בתום ההכנה במיקרוגל (עד לריכוך הכרובית) למרוח את התערובת עם מברשת על כל חלקי הכרובית.
את התערובת שנותרה  לשפוך על פרחי הכרובית.
להכניס לאפייה בתנור בחום גבוה עד להשחמה (כ-30 דקות).
הערה:
להשתמש בכמויות לפי גודל ראש הכרובית.

מתוך פרסומים בפייסבוק: #כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח

  • כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח:
    להכנת "אורז משודרג", לקראת סוף הבישול של אורז בלסמי להוסיף לסיר בצל גזר ושום מגורדים שמקפיצים לפני כן במחבת נפרדת, להוסיף צרור שמיר קצוץ דק ומתבלים במלח פלפל שחור וכמה טיפות של שמן ארגן – בתאבון

 

  • כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח:
    קולפים ארטישוק ירושלמי מבשלים במעט מים מתובלים באבקת מרק ושום. כשמתרכך מועכים למחית מוסיפים מעט שמן ארגן ופלפל שחור. מגישים עם בצל סגול מוקפץ ו"תלתלי גבינת פרמז'ן" התוצאה פשוט מעדן 🤗. אפשר לשלב את המחית במרכז צלחת מרק ירקות אהוב עליכם ולשדרג את המנה.

 

  • כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח:
    מבשלים את דלעת הספגטי, מרוקנים את התוכן עם הגרעינים ומפוררים את בשר הדלעת ל"ספגטי".
    את הרוטב הכנתי לפי מתכון רוטב הבולונז שלי: מקפיצים בצל שום וגזר מגורדים, מוסיפים בשר טחון ממשיכים להקפיץ, מוסיפים רסק עגבניות מים ומתבלים בבזיליקום טרי קצוץ דק, אורגנו, טימין, פפריקה, פלפל שחור ומלח. מי שלא אוהב בשר – יכול לוותר…. מניחים את דלעת הספגטי בקערה, שמים מעל את הרוטב, מקשטים בעלי בזיליקום וזורים כמה טיפות שמן ארגן. את יתר המלאכה השאירו לסועדים: – לערבב להוסיף ולתבל לפי הטעם ובתאבון 🤗

 

כשאוכלים בריא 😉אצל סילבי במטבח
מכינים דלעת ספגטי ומערבבים עם שום ופלפל אדום מוקפצים, מתבלים בשמן ארגן צ'ילי פלפל שחור מלח ומוסיפים מעל פטרוזליה – ניתן להמשיך לתבל לפי טעמכם פיצוחים וכד'
נוסח "מתוק" דלעת ספגטי עם שום מוקפץ סילאן שמן ארגן אגוזים ותמר מג'הול עסיסי.

 

 

 כשאוכלים בריא 😉אצל סילבי במטבח
חצילים על האש ב"נוסח רומני" משודרג – מוסיפים שמן ארגן, בצל סגול קצוץ, מלח ופלפל שחור.
או חצילים עם טחינת הר ברכה מלח, פלפל שחור, שום, שמן ארגן ויתר התיבול כרצונכם. 

 

 

כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח:

לחם בריאות משולב בשמן ארגן שמכינים באופה לחם – שלוש דקות עבודה 🤗. את המתכון קיבלתי מחברה ונוסה עם 3.5 כוסות קמח כוסמין או כפי שרשום מטה – בשני המקרים קצר מחמאות 🍞🍞🍞
1.5 כוסות מים
3 כפות שטוחות סוכר דמררה קלאסי (חום)
2 כפיות שטוחות מלח
3 כפות שמן ארגן
2 כוסות קמח כוסמין
1.5 כוסות קמח שיפון
3 כפיות שמרים יבשים
מכניסים לאופה לחם לפי הסדר הנ"ל והפעלתי תוכנית מספר 5

 

כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח

הניחו בתבנית המתאימה לתנור קוביות תפוח אדמה, בטטה ובצל סגול, תבלו באבקת מרק בצל, שמן ארגן ,פפריקה ופלפל שחור גרוס. לערבב היטב ולאפות מכוסה בתנור בחום גבוה כשעה, לאחר שמתרכך, להסיר את הכיסוי, להשחים במצב גריל ולהגיש מיד.

 

כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח

להכנת מרק ירקות מוקרם בריא ומשביע, שימו בסיר קוביות קישוא, בצל, תפוח אדמה קטן, אפונה ושיני שום. תבלו במעט אבקת מרק, בתום הבישול טחנו את כל תוכן הסיר, הוסיפו תיבול מלח ופלפל שחור לפי הטעם. בהגשה קשטו כל צלחת מרק במעט עלי כוסברה טריים, כמה טיפות של שמן ארגן ואפשר לשדרג עוד בתלתלי פרמז'ן.

כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח

פנקייק מקמח כוסמין:

שמים בבלנדר:

1.5 כוסות קמח כוסמין

1 שקית סוכר וניל

1 שקית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

3 כפות שמן ארגן

1/4 1 כוס חלב סויה/אורז/שקדים

2 ביצים

כף גדושה של בלילה לכל פנקייק ויוצאות כ- 12 יחידות

 

 

כשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח

שעועית ירוקה, בצל סגול מוקפץ, שמן ארגן, פלפל שחור ומלח. ניתן להוסיף ולתבל לפי טעמכם, שום, "ירוקים", גבינת פרמז'ן וכדומה. התוצאה הוגדרה "וואו"…

 

 

 



שכשאוכלים בריא 😉 אצל סילבי במטבח שייקים בתוספת שמן ארגן

שייק המורכב מגזר, רימון, תמר, קוביות קרח, שמן ארגן, זרעי פשתן וצ'יה

 

הפעם החלטתי להכין את סלט הבריאות שלי בדרך המהירה, שמתי בנינג'ה סלרי, עגבניה, מלפפון, קוביות קרח, טחינה גולמית, שמן ארגן, זרעי פשתן וצ'יה והרגשתי צורך להוסיף קורט מלח – אהבתי את התוצאה 

 

בבוקר בין כל ארוחות החג והסופ"ש – אין כמו שייק בריא מורכב ממלפפונים תפוז טרי קוביות קרח וכמובן קצת שמן ארגן 🤗

 

 

שייק  פשוט טעים🤗 קצת מכל דבר: ענב קרימסון, תאנה טריה, תמר מג'הול סופר עסיסי, עלי חסה, קורט זרעי צ'יה ופשתן מעט חלב סויה כף שמן ארגן קוביות קרח ועוד קצת מים עם צריך.

 

שייק המכיל קוביות תפוז, שזיף אדום, תמר סופר עסיסי, מעט שמן ארגן, קרח ומים קרים.
מרענן במיוחד אחרי עומס ארוחות החג והשבת 🤗

 

כבדי עוף מתובלים בשמן ארגן

מצרכים:
250 גרם כבדי עוף טריים ומנוקים
1 בצל גדול חתוך לפרוסות דקות
3 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
1 כף שמן ארגן

אופן ההכנה:
במחבת טפלון מאיכות טובה מטגנים את הבצלים בשמן זית
מוסיפים שום
מוסיפים את כבדי העוף וצולים היטב משני צידיהם
מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
בתום ההכנה, מכבים את האש ומוסיפים כף שמן ארגן
מגישים מעל מחית פירה.

מתכונים רבים נכתבו ופורסמו, גלשו ואתרו מתכון להנאתכם, להלן מספר דוגמאות:

סלט צנון בשמן ארגן –לחץ כאן

מתכון לעוף  בפפריקה מעושנת ושמן ארגן – לחץ כאן

סלט ירוק עם רימון ואפרסמוןלחץ כאן