שמן ארגן

שמן הארגן הטהור מופק מהפרי הגדל על עץ הארגן בתהליך סחיטה ממושך. שמן הארגן ניחן בשלושה מאפיינים עיקריים: בטעמו, סגולותיו הקוסמטיות וסגולות המרפא שלו.
בלשונית שמן ארגן באתר ניתן לקרוא על עץ הארגן, שמן הארגן ותכונותיהם, על הליך הפקת השמן ושימושים בו.


טעמו - שמן הארגן נחשב לאחד השמנים היקרים והטובים ביותר בעולם. טעמו של שמן הארגן אשר הופק לאחר קליה קלה של השקדים לפני הפקת השמן דומה לזה של אגוזי לוז, צבעו אדמדם ושפים רבים ברחבי העולם משתמשים בשמן הארגן לתיבול תבשיליהם. שמן הארגן נחשב לתוספת חובה בבישול מאכלי גורמה ולדוגמא, מספיק להזליף רק כמה טיפות משמן הארגן כתוספת למאכל הקוסקוס, על מנת לקבל ריח אגוזי עשיר וארומה נפלאה.


סגולותיו הקוסמטיות- לשמן הארגן יש מקום של כבוד בתעשיית הקוסמטיקה הבין לאומית. שמן הארגן עשיר בוויטמין E שמזין, מחדש, מרענן ומחייה את העור וכמו כן מכיל חומצות שומן חיוניות כמו: אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9. כיום ישנן חברות קוסמטיקה רבות ברחבי העולם המשתמשות בסגולותיו הקוסמטיות של השמן לייצור קרמים ותחליבים לעור הפנים וכמו כן למוצרים לחיזוק וטיפוח השיער והציפורניים. שמן הארגן מטיב עם עור יבש, מגביר את התחדשות התאים ומעכב הופעת קמטים.


סגולותיו הרפואיות - לשמן הארגן מיוחסות סגולות רפואיות ובריאותיות רבות. לאור הרכבו, צורכים אותו תושבי מרוקו שנים רבות כמסייע להורדת כולסטרול, המרצת מחזור הדם וחיזוק מערכת החיסון של הגוף. בנוסף, שמן הארגן מוכר במרוקו גם כחומר מרפא לבצקת, לאקזמה, לפצעים על פני העור, כוויות ואבעבועות רוח.